Var produktiv idag och testade lite nya sötsaker. En chokladmousse och en choklad- och jordnötsbar.
Chokladmousse
1 avokado
1 banan
2 msk mandelsmör
2-3 msk raw kakao
1 tsk vaniljpulver
2 tsk agavesirap
Tillsätt vatten tills du har en lagom tjock mousse
Kör allt i en matberedare till en slät konsistens. Servera med färska/frysta bär.
Choklad- och jordnötsbar (recept från Hello green av Josefine Jäger)
Botten
1 dl naturella cashewnötter
1/2 dl jordnötssmör
2 msk honung
1/2 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
Fyllning
10 färska dadlar
1 msk kokosolja, flytande
1/2 tsk vaniljextrakt
1 nypa havssalt
1 dl jordnötter, saltade och rostade
Täcke
Rå choklad
Börja med bottnarna. Kör casewnötterna till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en smidig massa.
Gör en rulle och dela i 6-8 bitar. Forma till avlånga bars och lägg dem i frysen medan du gör fyllningen.
Gör fyllningen genom att mixa dadlar, kokosolja, vanilj, och salt till en slät smet. Vänd ner jordnötterna i fyllningen.
Ta fram bottnarna och fördela fyllningen ovanpå. Plasta dem väl och låt stå i frysen 2 timmar, eller tills fyllningen stelnat.
Smält chokladen i vattenbad och häll över bitarna. Ställ kallt i 10 minuter. (Jag toppade chokladen med lite kokossocker då den råa chokladen är väldigt bitter).



