Halloncheesecake

Igår när jag trött kom hem från att ha suttit i skolbänken hela helgen ville min dotter Stella baka. Egentligen hade jag planer på att bara sjunka ner i soffan en stund, men det blev istället till att kavla upp ärmarna och äntra köket. Vi enades om att baka Cheesecake med hallonfyllning. Stella är härlig, hon älskar att dra igång projekt i köket, men vem är det som står där ensam sen när hon har kommit på något annat roligare att göra… Jo, jag. Där står man själv med alla pyttsar och all disk och undrar vad som hände…  :) Det är Stella i ett nötskal. Det kanske finns fler som känner igen sig i det?? Här kommer i alla fall ett ungefärligt recept.

Botten (ungefärliga mått)

  • 1 dl mandlar
  • 7 dadlar
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten

Fyllning

  • 1,5 dl hallon
  • 1 dl mango
  • 1 dl cashewnötter
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk smält kakaosmör
  • 2 msk smält kokosolja

Gör så här

Kör mandlarna till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlar, salt och vatten och kör till en ganska grynig smet. Tryck ut i små muffinsformar av silikon och ställ åt sidan. 

Kör allt till fyllningen utom kokosolja och kakaosmör till en len krämig smet i en matberedare eller mixer. Tillsätt oljan och smöret och blanda ytterligare en liten stund. Fördela smeten i muffinsformarna och ställ i frysen tills de har stelnat. 

Taggar: ACT-Hälsa, kvällsevent, raw food buffé,, halloncheesecake;

Kommentera inlägget här :