Pepparkakor utan gluten och socker

 
I går kvällsbakade jag pepparkakor utan gluten och socker. Testar Hanna Göranssons recept. 
 
Innehåll
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl teffmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 1/4 tsk mald kanel
  • 1 1/4 tsk mald ingefära
  • 1 1/4 tsk mald nejlika
  • 1/4 tsk flingsalt
  • 60 g smör
  • 1/2 dl agavesirap
  • 1 ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 175 C. Grädda peparkakorna i 4-10 minuter beroende på hur tunna de är. Blanda alla torra ingredienser. Smält matfett, salt, agavesirap och kryddor i en kastrull på låg värme. Blanda sedan med de torra ingredienserna och ägget till en jämn deg. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper. Lägg dem sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min innan ni bakar ut pepparkakorna som vanligt.

 

 

 
Taggar: Pepparkakor utan gluten och socker;

Kommentera inlägget här :