I går kvällsbakade jag pepparkakor utan gluten och socker. Testar Hanna Göranssons recept.
Innehåll
- 2 1/2 dl mandelmjöl
- 1 dl teffmjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 1/4 tsk mald kanel
- 1 1/4 tsk mald ingefära
- 1 1/4 tsk mald nejlika
- 1/4 tsk flingsalt
- 60 g smör
- 1/2 dl agavesirap
- 1 ägg
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C. Grädda peparkakorna i 4-10 minuter beroende på hur tunna de är. Blanda alla torra ingredienser. Smält matfett, salt, agavesirap och kryddor i en kastrull på låg värme. Blanda sedan med de torra ingredienserna och ägget till en jämn deg. Dela degen i 3-4 delar och kavla ut varje del mellan två bakplåtspapper. Lägg dem sedan på en plåt och ställ in i kylskåpet i minst 45 min innan ni bakar ut pepparkakorna som vanligt.