Friendly food

Fy bubban vad kallt det var ute idag. Blev tvungen att plocka fram vinterjackan!
 
Idag åt jag en mysig lunch på Systrarna Voltair i PUB-huset tillsammans med en av mina bästa vänner som fyllde år. Hörde att restaurangen ska flytta på grund av att det ska byggas ett hotell i PUB-huset. Är det någon som vet om det stämmer? och vart de i så fall ska ta vägen. Efterlyser fler liknande restauranger till Stockholm. 
 
Hade köpt boken "Friendly Food" i present till min vän, men var ju tvungen att köpa en till mig själv också :) (eftersom jag älskar kokböcker). Så, när jag kom hem, ruggig och dann efter att jag hade hämtat tjejerna från dagis och skola slog jag upp boken och hittade ett härligt recept på en mustig linsgryta. Den fick det bli till middag, med ett glutenfritt bröd till också. Barnen gav rätten fem mandlar av tio. Så ganska bra betyg för den rätten kan man väl säga. 
 
Scones
1 dl quinoamjöl
1 dl ljust teffmjöl (hade inte det så jag tog sojamjöl istället)
1/ dl krossade linfrön
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 krm örtsalt
2 1/2 dl vallfri mjölk
2 msk smält kokosolja
 
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner mjölk och smält kokosoljan. Låt smeten stå och svälla i 5 min. 
Forma till fyra bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med frön eller nötter. 
Grädda mitt i ugnen på 175° i cirka 15 min (jag hade mina inne säkert tio minuter till).
 
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :