Raw chokladtårta

 
 
Bjöd på raw chokladtårta till efterrätt idag när mina vänner var över på lunch. Även detta recept kommer från Karin Haglunds bok. Men denna gång från "Karins gröna värld". En utmärkt bok att börja med om man vill börja äta mer raw food. Nu har jag en halv tårta över. Bjuder över en kompis från området för att få ta en bit till :)
 
Botten
2 dl pecannötter
1/2 dl raw kakao
5 dadlar
1/2 dl kokosolja
1 msk apelsinzest
1/2 msk apelsinjuice
en gnutta salt
 
Fyllning
1 dl solrosfrön
2 avokado
3/4 dl vatten
3/4 dl kakaosmör
1 dl raw kakao
1/ dl apelsinjuice
1 msk kokosolja
2 1/2 dl agavesirap
5 dadlar
1 msk apelsinzest
1 tsk vaniljpulver
en gnutta salt
 
Gör så här
Blötlägg solrosfrön i ca 5 timmar. Gör kokosoljan och kakaosmöret flytande i vattenbad. Mixa ingredienserna till botten i en matberedare och tryck ut i en form med avtagbar kant, ca 16-18 cm i diameter. Ställ kallt.
 
Gör fyllningen genom att först mixa solrosfröna till ett mjöl. Tillsätt vatten, apelsinjuice och kör i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och mixa vidare tills fyllningen är krämig och slät. Häll fyllningen på tårtbottnen och ställ kallt i ett par timmar för att stelna. 
 
Garnera med apelsinskivor, apelsinzest, kakaopulver, och kakaonibs och gärna lite gröna myntablad. 

Kommentera inlägget här :