
Frosting
3 dl cashewnötter
Juicen från 1 citron
2 msk kokosolja
2 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
Vatten, till lagom konsistens
Juicen från 1 citron
2 msk kokosolja
2 msk kokossocker
1 tsk vaniljpulver
Vatten, till lagom konsistens
Botten
3 stora skalade morätter, skurna i bitar
3 dl havregryn
2,5 dl dadlar
1 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1/2 tsk muskot
3 stora skalade morätter, skurna i bitar
3 dl havregryn
2,5 dl dadlar
1 dl kokosflingor
1 tsk kanel
1/2 tsk muskot
Gör så här
Frosting: Mixa alla ingredienser i en matberedare och tillsätt vatten till önskad konsisitens. Ställ kallt medan botten görs.
Botten: Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör tills smeten börjar hålla ihop. Dela smeten i två delar och tryck ut varje del till en platt rund kaka. Ställ i frysen en stund tills de har stelnat något. Ta ut en av kakorna och bre på ett lager frosting och låt frysa igen. Ta ut igen och lägg nu den andra kakan ovanpå och bre frosting även på denna. Se till att täcka runt kanterna. Garnera med valfri topping. I detta utförande, pecannötter och hyvlad morot.