Idag hade jag två av mina barndomsvänner över på lunch. Det blir inte så ofta att man hinner ses, så desto mysigade när det verkligen blir av. Bjöd på rawfoodlunch och jag tror att det gick hem hos bägge. Eller vad säger ni Åsa och Vicky?
Tomat- och avokadopaj
Receptet kommer från Karin Haglunds bok "Grönsakskärlek"
Pajbotten
Recept på pajskalet finner ni i receptet i tidigare inlägg under paranötsbröd.
Avokadofyllning
2 avokado
2 1/2 dl färsk spenat
1 dl färsk bladpersilja
1 dl färsk basilika
1 tsk citronjuice
1 krm salt
Mixa alla ingredienser i en matberedare
Topping
1/2 zucchini skivad med mandolin
2-3 st skivade tomater
1/2 röd lök riktigt tunt skivad
1 skivad avokado
färsk basilika och persilja
strimlade soltorkade tomater
Några småtomater i olika färger
Gör så här
Skiva tunna skivor av zuccchini coh lök. Lägg i varsin skål med lite olivolja och salt och låt marinera en stund.
Lägg ut avokadoröran på pajskalet. Lägg sedan på de skivade zucchiniskivorna och löken och tomatskivorna. Fortsätt att garnera med avokado, soltorkade tomater färska örter och småtomaterna.

Jo tack! Det smakade gott ❤️ Redan börjat klura på vad jag ska bjuda på när vi ses hos mig 😁