Underbara små rödbetsbiffar på väg in i torkugnen. Middagen tills i morgon sköter nu sig själv :)
Ungefärligt recept:
2 dl blötlagda valnötter ca 5 timmar
2 dl blötlagda solrosfrön ca 5 timmar
1 dl linfrön malda till mjöl
3 rödbetor
1/2 lök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka färsk bladpersilja
2 msk olivolja
1 msk tamari
salt, peppar och cayennpeppar efter tycke och smak
Dela rödbetorna och löken i bitar och kör i en matberedare och tillsätt sen övriga ingredienser. Kör allt tills det bildas en smet. Forma till biffar och lägg på vaxade bakplåtspapper och torka i torkugn i ca 10 timmar. Vänd biffarna efter halva tiden och ta då bort bakplåtspappret och låt biffarna ligga direkt på torkbrickan.
Själv kunde jag inte vänta tills i morgon så jag stekte några av biffarna direkt. Till det hade vi quinoa alfalfa groddar en god tomatröra samt en grönkålssallad. Mums!
Och barnen, åt de av biffarna? svar nej. Men de tyckte att min röda tomatröra var helt ok. Alltid nått :)
För att undvika konflikter vid matbordet pga mina, för dem, konstiga mat, så ser jag alltid till att det finns flera alternativ. Då vet jag att det alltid finns något som de gillar. Jag vet det är lite bökigt, men det funkar när man väl fått in rutinen.
Ett säkert kort på vårt bord är att ha olika typer av rostade frön till måltiden. Det älskar dem och det går alltid åt. Och det är ju bra eftersom både solrosfrön och pumpakärnor är rika på proteiner och mineraler.
